Så får du din bokföring till rätt pris

Service och pris är de två faktorer som är viktigast i alla affärer, så också när det handlar om att välja en bra firma för bokföring i Helsingborg. Priset är centralt för alla företag som vill hålla nere kostnaderna i verksamheten. När det gäller bokföring kan du räkna med att de större ekonomikonsulterna är dyrare än bokföringsfirman nere på hörnet. Samtidigt kan den mindre bokföringsfirman kanske inte assistera med alla typer av bokföringsservice och rådgivning.

En smidig lösning som uppfyller kraven på lågt pris och bra service, och som passar många typer av företag, är att abonnera på ekonomitjänster av en bokföringsfirma eller redovisningskonsult. Att i förväg veta hur mycket bokföringen och rådgivningen kostar är en klar fördel. Samtidigt gäller det att anpassa abonnemanget efter plånboken. Du ska alltid fråga dig om du verkligen behöver alla de tjänster som erbjuds. Skulle du inse att företaget behöver mer omfattande ekonomiservice är det enkelt att antingen uppgradera abonnemanget eller köpa till extratjänster vid behov.

Närheten till Danmark gör att det är många företag i Helsingborg som gör affärer med danska partners. Även om Danmark ligger nästgårds medför handeln med landet ett visst ekonomiskt merarbete. Den enklaste exemplet är kanske Skatteverkets krav på att särskilda blanketter för EU-moms, så kallad periodisk redovisning, ska lämnas in varje kvartal. Handlar du med utlandet ska du se till att bokföringsfirman kan hjälpa dig med denna redovisning samt med andra ekonomiska frågor som rör utlandshandel.

Klicka här för att få offerter från utvalda bokföringsbyråer och firmor i Helsingborg.

Få bokföringsofferter